Introductie
Het starten van een nieuwe onderneming of organisatie is altijd bijzonder en spannend. De coöperatie komt steeds vaker in beeld als één van de opties. De coöperatie wordt vaak aantrekkelijk gevonden vanwege het aspect van samenwerking, haar (mogelijk) non-hërarchische structuur, de gelijkwaardigheid tussen deelnemers onder meer middel het democratisch principe van één man één stem, het gemak van toe- en uittreding. Maar ondanks haar groeiende populariteit is er toch nog steeds veel onbekendheid over deze ondernemings/organisatievorm. En het is nog steeds niet gemakkelijk, zelfs bijvoorbeeld bij de Kamer van Koophandel, om aan goede informatie te komen. Voor iedere initiatiefgroep die overweegt om coöperatie te ‘worden' is het daarom raadzaam voorafgaand een goed begrip te krijgen wat een coöperatie precies is of kan zijn, wat de voor- en nadelen van deze organisatievorm is, en waar je zoal rekening mee moet houden bij de ontwikkeling van een coöperatie. Deze workshop is precies daarop gericht.
Werkwijze
Deze workshop duurt drie uur en omvat een presentatie en laat veel ruimte voor het bespreken van vragen en voor overige interactie. De workshop kan op locatie worden verzorgd en desgewenst online. Er geldt geen maximum deelnemeraantal maar geadviseerd wordt een groepsgrootte van maximaal omstreeks 10-15 personen. Er is geen basiskennis vereist.
Zijn jullie al voorbij de basis en is een workshop 'coöperatie voor gevorderden’ beter passend, dan kunnen we daar in de voorbespreking over afstemmen.
Doel en resultaten
- Een gedegen basiskennis van de coöperatie als ondernemingsvorm;
- Begrip van de verschillen tussen de coöperatie, de BV, de stichting en de vereniging;
- Vertouwdheid met verschillende vormen die de coöperatie kan aannemen en de keuzeopties die daarbij horen;
- Inzicht in het proces van oprichting van de coöperatie;
- Enthousiasme en vertrouwen om de keuze te kunnen maken voor de coöperatie;
Geïnteresseerd?
Neem contact op via onderstaand formulier voor het maken van een afspraak voor een nader introductiegesprek en het maken van een conceptplanning.